tiistai 1. maaliskuuta 2016

Ensimmäinen viikko 15.2 - 21.2.2016Ensimmäinen päivä meni tutustuessa kaupunkiin kävellen, Kiersimme myös koulun ja asuntolan tilat opettajan opastuksella. 

Toisena päivänä pääsimme jo heti aamu kahdeksalta touhuilemaan koulun opetuskeittiöön. Huomasimme heti ensimmäisinä päivinä, että Unkarissa tehdään ruokaa hyvin paljon pelkästään käsillä. Opetuskeittiössä ei ollut erilaisia koneita lainkaan, vain yksi uuni ja kaasulieisiä. Ruoan valmistuksessa käytettiin todella paljon rasvaa ja salaatteja tai muita kasviksia tai vihanneksia ei käytetty juuri lainkaan. Ruoka oli kuitenkin aina maukasta. Unkarilaiset soivät hyvin paljon keittoja ja annoskoot olivat hyvin paljon isompia, kuin Suomessa.Loppu viikko menikin perjantaihin asti opetuskeittiöllä tutustuessa alan oppilaisiin keittiötyöskentelyn parissa.
Valmistimme eripäivinä muunmuassa perinteisiä Unkarilaisia jälkiruokia ja leivoksia, keittoja ja arkiruokia .Tällä ensimmäisellä viikolla pidimme myös leikkimielisen kokkikisan opetuskeittiöllä. Jokainen meistä neljästä sai itselleen arpomalla parikseen kaksi oppilasta. Jokaiselle parille annettiin samat raaka-aineet, joista tuli mahdollisimman montaa raaka-ainetta käyttäen valmistaa herkullinen annos. 

Käytettävissä oli mm. kanaa, pekonia, munia, sieniä, juustoa sekä parsa-,kukka- ja ruusukaalia.

Voittajan valitsi opettaja. 


Roosan ja vieressä Rikun annos


Tommin ja voittajan eli Emman annos!


Näkymä Emman ja Roosan asuntolahuoneen ikkunasta


Lauantaina menimme ohjaavan opettajamme Istvanin kanssa Nyiregyhaza- nimiseen kaupunkiin. Kaupunki lähialueen isoin ja sinne oli matkaa 50 kilometriä. 
Kävimme syömässä hienossa ravintolassa ja kiertelimme kaupunkia sekä taisimme myös pikaisesti shoppaillakkin ostoskeskuksessa!


Kaupunki oli hyvin kaunis ja näimme paljon hienoja vanhoja rakennuksia. Kierroksen jälkeen kävimme syömässä NewYork- tyylisessä ravintolassa jonka ruoka oli kuitenkin perinteistä Unkarilaista hyvää ruokaa isoilla annoksilla. Lopuksi vierailimme Unkarin suurimmassa eläintarhassa.Myös joka arkiaamu meille katettiin koulun opetusravintolaan aamupala, jonka takia oppilaat tulivat vierailumme ajan aikaisemmin kouluun vain valmistaaksensa meille aamiasta! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti