keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Kolmas viikko 29.2 - 5.3.2016


Tällä viikolla kävimme tutustumassa paikallisiin yrityksiin. Pääsimme maanantaina ihan uuteen (2015-vuonna valmistuneeseen) hotellin keittiöön työskentelemään. Keittiöllä oli jopa sellaisia uusia laitteita ja tilaratkaisuja, joita ei ole tullut Suomessa ravintoloissa vastaan, mm. pastakeitin. Ihmiset siellä olivat hyvin ystävällisiä ja auttavaisia. 



Keittiöllä oli erikseen renssin lisäksi lihankäsittelytila!


Ravintolan lounaan jakelulinjasto keittiössä. Lounas lähti annoksina.



Kuvassa me neljä kyseisen hotellin omistajan ja hänen vaimonsa kanssa :)




Tiistaina pääsimme näkemään vasarosnamenyn vanhimman ravintolan toimintaa. Paikka oli todella hieno ja yksityiskohtiin oli panostettu selvästi. Keittiö sen sijaan oli vanha ja sattumalta juuri vierailumme aikana keittiöstä katkesi hetkellisesti sähköt! Kuitenkin työntekijät olivat todella ystävällisiä ja saimme tehdä itsellemme perinteistä unkarilaista ruokaa: lihakeittoa, kasviskeittoa sekä possunleikettä makkaralla ja porkkanaperunamuusia.






Perjantaina viimeisenä päivänä pääsimme päiväksi mukaan paikalliseen metsästysjuhlaan. Hotellin ruokasaliin, jonka keittiöllä olimme maanantaina, oli juhlavasti katettu aamulla teurastuspäivän ensimmäinen ateria, joka oli jonkinlaista veripalttua sekä lisukkeita. 



 Jatkoimme matkaa paikallisen suuren tukun takatilaan, jossa Hotellin omistaja ystävineen ja sukulaisineen teurasti 6 possua, jotka he olivat metsästäneet varhain aamulla. Pääsimme seuraamaan tapahtumaa ja osallistuimme myös itse ruhojen paloitteluun, lihojen siistimiseen ja paikanpäällä valmisettujen ruokien tekoon.Päivä oli kokoanisuudessaan mielenkiintoinen ja hauska viimeiseksi päiväksi, vaikka aluksi olimme hieman järkyttyneitä :D




Tässä valmistetaan vastajauhetusta lihasta makkaroita.



Ihana hotellin omistaja tilasi Roosalle ja Emmalle vegeannokset ;)





Kokonaisuudessaan matka oli mahtava ja unohtumaton täynnä uusia kokemuksia ja makuja ja unohtamatta uusia ihania ystäviä, joihin olemme pitäneet yhteyttä jatkuvasti matkankin jälkeen!






Jokainen meistä voi lämmöllä suositella vastaavaa työssäoppimista ulkomailla, koska kokemus on täysin ainutlaatuinen. Kiitämme kaikki tästä mahdollisuudesta oppia ja kokea uutta! 











Loppuun Rikun tekemä videokooste topista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti