Toinen viikko 22.2 – 28.2.2016
Toisen viikon vietimme koulun opetusravintolassa. Saimme nähdä (ja tietenkin maistaa!) paljon uusia ruokia ja oppia myös tekemäänkin niitä.
Perjantaiksi
meitä pyydettiin tekemään ravintolaan suomalaista ruokaa, johon meidän täytyi
suunnitella menu asiakkaita varten: keitto, kaksi pääruokaa ja yksi jälkiruoka.
Valitsimme seuraavanlaiset ruoat lounaallemme:
Kesäkeittoa
Karjalanpaistia ja perunoita
Makaronilaatikkoa
Pannukakkua + kermavaahtoa ja hilloa
Asiakkaita
kävi Suomi päivänä paljon, ja ruokaa meni kaupan todella hyvin. Mitään ei jäänyt
jäljelle. ;)
Lauantaina pääsimme näkemään ulkoilmakeittiön toimintaa erään opettajan vanhempien luokse. Teimme perinteisiä unkarilaisia ruokia näiden ihmisten opastuksella. Koko päivä menikin sitten touhutessa ulkona ja syöden hyviä ruokia! :)
Paistoimme lihat vanhalla silitysraudalla, jonka avulla lihasta paikallisten mukaan tulee parasta :D |
Kuvassa meidän kanssa kokkailleet Unkarilaisen opettajan vanhemmat ja sukulaisia |
Ennen kuin päädyimme kokkailemaan ulkokeittiölle, harrastimme "maakuntamatkailua" ja vierailimme erilaisissa historiallisissa ja muuten vain unkarilaisille ylpydenaihetta tuottavissa paikoissa :D
Kävimme myös Ukrainan rajalla! Siihen oli matkaa noin 20 kilometriä kaupungistamme. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti